Vintermode

Vintern är i antågande och har du inte köpt vinterskor till ditt barn ännu så är det kanske dags att ta itu med det nu. Precis som inom allt vad som gäller kläder går det mode i skor. Det gäller även för barn. Vi har tittat lite extra på sko-mode för barn under åtta år. Kanske det till och med är lite tuffare utmaning för skofabrikanterna att göra bra och moderiktiga skor till barn. Barn utsätter ofta skorna för mer prövningar än vad vi vuxna kanske gör. Vuxna har en tendens att välja skor till olika aktiviteter, medan barn använder samma skor ute bland höstlöv, gegga, sandlådan, snön och vattenpustar, listan kan göras lång.

Little boys and girl happily walking under umbrella in park

Det finns flera större skofabrikanter som tillverkar barnskor. Just det skandinaviska klimatet innebär många väderväxlingar dag till dag, och tillverkarna härifrån har generellt sett skor som tål det mesta. Därför kan det vara bra att välja just ett svenskt, norskt, finskt eller danskt märke. De kan ibland kosta lite mer, men är en god investering som klarar av en hel säsong även i de tuffaste förhållandena.

Är du ekonomisk eller kanske inte har så mycket pengar att spendera när du är föräldraledig så finns det en hel del fina tips på hur du får vardagen att gå ihop genom att handla på auktioner eller få bra rabatter på olika online företag. Läs mer om hur en auktion fungerar här.

När du ska köpa skor till barnet kan det vara en god idé att fråga barnet själv vilken sko de önskar och vilken färg. Låt barnet bli delaktig i köpet. Naturligtvis måste du som förälder hjälpa till att styra upp om det blir helt galet, men du får nyttja din mammalist och peka på att de här skorna har du att välja på, vilken färg vill du ha dem i? Knepen är många och du känner ditt barn bäst. När köpet är genomfört kan du luta dig tillbaka och känna dig nöjd. Du har gjort din egen bedömning om vad som är bra för ditt barn och barnet har själv fått varit med och bestämma, alla nöjda och glada.

Leave a Reply

bookshelf