Hattar och mössor för barn

Det är inte bara vuxna som bär hattar och mössor – även barn måste ibland ha någonting på huvudet. Faktum är att barn oftare bör bära någon form av huvudbonad än vuxna, eftersom vuxna vanligtvis bara bär hatt av stilmässiga skäl (och ibland mössa för att det är kallt ute), medan barns huvudbonader nästan alltid har en praktisk funktion (även om det inte skadar om de också är söta eller tuffa).

baby-1571417_960_720Ett tydligt exempel på hattar för barn som har en praktisk funktion är solhatten. Varje bebis och varje litet barn bör ha en solhatt i sin garderob för att skydda ansiktet och nacken mot solens strålar, som barnens hud ju är extra känslig för. En keps är också ett bra alternativ, men då bör man vara försiktig så att barnet inte bränner sig i nacken.

Barn behöver också huvudbonad för att skydda sig när det är kallt ute. Barn tillbringar ofta mer tid ute om vintern än vuxna, då de leker utomhus på rasten i skolan och på dagis. Det är därför bra att se till att barnen ar möjlighet att klä sig precis så varmt som vädret kräver. Detta görs bäst genom att barnet får bära en tunnare mössa med en vindtät mössa utanpå. På det sättet kan man ta av den yttre mössan om det blir för varmt, utan att exponera huvudet helt för vinterns kyla.

Små bebisar bör alltid ha mössa på sig, året runt och oavsett väder. Detta eftersom deras kroppar ännu inte kan reglera värme själva, vilket gör att de är mycket känsliga för kyla. Om sommaren kan man använda en tunn bomullsmössa, medan en varmare, tjockare och vindtät mössa krävs om vintern.

Om du letar efter snygga mössor, hattar eller kepsar till ditt barn kan du gå in på Kidsbrandstore.se. Där finns ett stort utbud av barnkläder, även huvudbonader, för barn i alla åldrar.

Leave a Reply

bookshelf