Tips inför köp av barnkläder och leksaker

När du ska köpa kläder och leksaker åt barn är det vissa saker som du bör tänka på, så att inte barnet tar skada på något sätt. Självklart går det att anpassa tipsen utifrån hur gammalt barnet är. Ju äldre barnet blir desto mindre behöver du tänka på till exempel att leksakerna innehåller smådelar eller liknande.

Därför kan det vara all idé att läsa och ta del av information angående kläder och leksaker innan du köper något till ditt barn eller som present. Du gör precis på samma sätt som om du skulle göra en hårtransplantation. Då tar du reda på goda råd och tips från Nordic Hair innan för att få reda på så mycket som möjligt innan du bestämmer dig vem du ska anlita. Detsamma gäller också barnkläder och leksaker. Du vill ha det bästa tänkbara för ditt barn, eller hur?

Märkning

De flesta produkter för barn är tillverkade efter den gemensamma EU-standarden. Då kan du till exempel se efter om produkten är CE-märkt, vilket intygar att leksaker, cykelhjälmar eller liknande är säkra enligt tillverkaren. Denna typen av märkning innebär inte någon garanti att någon myndighet har testat produkten och går i god för den.

Åldersanpassa

Ska du köpa kläder eller leksaker till barn är det viktigt att det är åldersanpassat. Är barnet för litet kan långa snören hamna runt halsen eller att det finns lösa delar som kan fastna i halsen och vassa kanter som barnet kan skära sig på. På många leksaker finns det en märkning för vilken åldersgrupp som leksaken är eller inte är anpassad för.

Kläder

Nya kläder för barn ska tvättas innan eftersom de vanligtvis innehåller kemikalier. Därför är det riktigt bra att köpa begagnade barnkläder eftersom de har tvättats många gånger och inga rester av kemikalier finns kvar. Tänk även på att knappar och andra detaljer som kan lossna från kläderna innebär en kvävningsrisk.

Kvalitet framför kvantitet

I samband med köp av vinter- och regnkläder är det viktigt att du köper plagg som har en bra kvalitet, för att undvika att barnet fryser eller blir blött. Dessutom kommer det att bli billigare i långa loppet, men framför allt är det mycket bättre för miljön. Har du möjlighet så köp barnkläder som har detaljer du kan reglera, vilket gör att barnet kan använda plaggen längre. Är kläderna av bra kvalitet kan yngre syskon ärva dem.

Enkelt att klä på och av

Barn sitter sällan still och håller sig inomhus. De springer gärna ut och in väldigt mycket. Köper du kläder som är enkla att ta på och av, slipper du hjälpa till hela tiden och du sparar energi, samt tid på köpet. Även om barnet är litet så kommer det underlätta för dig om plaggen är enkla att klä på och av, vilket gör att barnet inte blir kinkigt i onödan.

Leave a Reply

bookshelf