Pricken över i:et i sensommarens lager-på-lager look

En af sensommarens stora tendenser är den smarta lager-på-lager looken. Det har aldrig varit mera populärt att klä sig i flera lager och mixa material, färger och mönster efter humör och personlig stil – och så är det samtidigt praktiskt i det lynniga sensommarvädret, eftersom du lätt kan ta av eller på ett lager efter väder och vind.

Når du skal skapa en smart lager-på-lager look, är koftan en ideell style att använda som pricken över i:et. Den kan både vara varm, lätt, kort, lång, enfärgad eller mönstrad och ger därför en massa möjligheter. Den passar också bra till både byxor, kjolar och tunikor, så du lätt kan skapa din egen personliga stil. Följ länken och hitta ett stort urval av koftor, och läs vidare för att få inspiration till hur du kan använda koftan i din egen personliga lager-på-lager look.

Piffa upp med färger

Gillar du ett dämpat och lugnt uttryck, ska du gå efter lager i neutrala toner, som supplerar varandra. Vill du tillföra looken lite mera fart, kan du välja ett lager i en av säsongens nya klara färger och hålla resten neutralt. Lägg till exempel en mönstrad tunika i resedagröna och ljusröda nyanser tillsammans med en krämfärgad kofta. Det ser också snyggt ut med ton-i-ton färger och mönster, där du håller de olika lagren i samma nyanser. Här kan du ta en blå och vit-randig kofta över en enfärgad blå kjol och toppa looken med en mönstrad scarf i blå nyanser.

Mixa och matcha

Det skapar en riktigt snygg kontrast, när du mixar och matchar olika material med varandra. Ta till exempel en tunn stickad kofta över en viskostunika med smala chinos under. Du kan också hålla de flesta lagren i ett material, som till exempel viskos och så bryta looken med en tunn stickad kofta.

Välj lätta material

Gå efter tunt stickat, mjuk jersey eller lätt viskos, när du tillför koftan som ett sista lager. På så sätt blir det inte för överdrivet. Ett tips är att ta ett smalt bälte om midjan för att framhäva din figur och skapa en vacker siluett med de många lagren.

Använd både löst och smalt

Önskar du en effektfull lager på lager-look är det en god idé att kombinera lösa element med smalare siluetter. Använd till exempel smala byxor eller leggings under din lösa tunika – och ta gärna en figursydd kofta upptill. Är ditt innersta lager däremot mer tätt sittande i sitt snitt, är det snyggt med en oversize kofta tilll.

Leave a Reply

bookshelf