Ytterplagg ska vara bekväma

Vinterkylan kräver bra ytterplagg

Det är roligt att vara ute och leka i snön, men för att ditt barn ska ha en riktig behållning av den aktiviteten krävs bra ytterplagg. Ytterplagg för barn behöver vara både slitstarka och varma, dessutom bör man också tänka på säkerheten. Plagg med långa snoddar och plagg med huvor kan i värsta fall orsaka olyckor och bör därför undvikas, speciellt när barnen är riktigt små. I den här texten ska du få läsa om hur en bra vintergarderob för barn kan se ut. Med hjälp av våra råd blir det enklare att göra bra inköp.

Vattentäta material och bra skor

Svensk vinter erbjuder både gnistrande kalla dagar och mer slaskiga dagar. Det är därför bra att satsa på plagg som har ett visst motstånd mot vatten. Overaller i bomull passar främst de minsta barnen som ligger i vagnen. Satsa därför på material som bävernylon för de större barnen som leker mycket i snön. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av sko man sätter på små fötter. En rejäl fodrad och vattentät stövel är ett bra val. Tänk också på att Det kan vara farligt att låta barnens tjocka jackor vara på i bilen eftersom de skapar en barriär mellan kroppen och bältet som gör att barnet inte sitter fast ordentligt.

Praktiska och säkra accessoarer

När ditt barn är rustat från topp till tå i en skön overall och varma skor är det dags att tänka på mössa, vantar, och halsdukar. Undvik mössor med knytband och välj en med rem under halsen som lätt knäpps upp om mössan till exempel skulle fastna i en gren. När det gäller vantar är det även här bra att välja slitstarka och vattentäta varianter. Spara med andra ord de vackra stickade vantarna till finare tillfällen. Att sätta på sitt barn en lång halsduk är inte så smart när det vankas lek. Det finns alldeles för stor risk att den fastnar och dras åt. Satsa istället på en lös halskrage.

Leave a Reply

bookshelf