Så klär du din nyfödda

Som nybliven förälder kan det vara mycket svårt att veta hur man ska klä sitt barn. Nyfödda barn är ju så ömtåliga och känsliga. Ett mycket vanligt misstag är att man tror att barnet fryser väldigt lätt och därför klär på det alldeles för mycket kläder. Sanningen är att det troligtvis är helt tvärtom. Genom att känna barnet i nacken eller på pannan kan man enkelt se om barnet är kallt eller varmt. Känns barnet varmt och svettigt behöver man byta kläder och sätta på tunnare.

Visst är det så att alla människor har olika temperaturer och fryser olika lätt. Av denna anledning är det extra svårt att veta hur man ska klä på sitt barn. Ett mycket bra tillvägagångssätt är att fundera över hur man klär sig själv. Under en varm sommardag, då du själv går i shorts eller klänning, är det inte nödvändigt för barnet att ha en tjock kofta och långbyxor – precis på samma sätt som barnet inte bör ha t-shirt om du har jacka.

Små barn kan behöva mängder med olika ombyten. Det kräks, spills, kissas och bajsas hej vilt och det är nästan omöjligt att förhindra att dessa kroppsvätskor hamnar på barnets kläder. Du bör med andra ord se till att du har många ombyten till ditt barn och alltid vara förberedd med minst två ombyten om ni går hemifrån. Satsa på bodys med stor öppning vid huvudet. Dessa är utformade för att man ska kunna ta av barnet kläderna, utan att eventuellt klet ska behöva dras över barnets huvud.

En annan rekommendation som det ständigt talas om, är att använda sig av metoden ”lager på lager”. Genom att klä barnet i flera tunnare lager är det enklare att variera kläderna beroende på temperaturen eller om barnet blir varm eller kallt. Vill man inte ha med sig alldeles för mycket kläder ut, är en filt ett utmärkt alternativ. Filtar kommer i mängder av olika tjocklekar och är väldigt enkla att sätta på eller ta av.

Köp barnkläder online

Nuförtiden är onlineshoppingen tveklöst överlägsen. På internet har man möjlighet att köpa kläder från otaliga butiker och för riktigt bra priser. Många föräldrar är medvetna om att små barn växer otroligt snabbt och väljer därför hellre att handla begagnade kläder redan från start. Detta är ett mycket bra alternativ för den som vill spara in så mycket pengar som möjligt och även minska på den ökade konsumtionen. Köper du begagnat är det dock viktigt att du tittar ordentligt på kläderna innan, även om du shoppar online. Inga knappar ska vara lösa och inga hårda eller skavande sömmar bör finnas på plaggen. Kläderna ska också vara av skönt material som inte orsakar allergier.

Leave a Reply

bookshelf