MODETRENDER FÖR BARN

Modetrender avser ofta vuxenkläder, men självklart råder det även trender när det kommer till barnens kläder och accessoarer. En övergripande trend är att konsumenterna, i detta fall föräldrarna, blir mer medvetna om konsekvenserna av sina val. Därför är det många som väljer klassiska plagg som håller länge, könsneutrala färger och funktionella barnplagg. Här kan du läsa mer om dessa trender.

KLASSIKER SOM HÅLLER LÄNGE

Slit-och-släng-samhället har en mycket negativ miljöpåverkan vilket är är en bidragande faktor till att konsumenter idag är betydligt mer klimatsmarta i sina val. Detta gäller även barnkläder. Istället för att varje år köpa ett gäng billiga barnplagg är det fler föräldrar som investerar i ett par klassiska barnplagg av god kvalitet. Dessa kan hålla i många år och även gå i arv till småsyskon eller vänners barn. Hos webbutiken Johnells.se hittar du klassiska varumärken som Stone Island, Calvin Klein och Polo Ralph Lauren.

NEUTRALA FÄRGER

På många barnavdelningar är det fortfarande en tydlig färgindelning. För pojkar dominerar blått och för flickor är det rosa som gäller. Att klä sina barn efter kön har förekommit sedan slutet av 1900-talet, men allt fler väljer nu mer könsneutrala färger. Detta betyder självklart inte att rosa och blå kläder bör uteslutas helt, men trenden visar att fler föräldrar väljer neutrala färger som beige, grått, vitt och rött till sina barn.

FUNKTIONELLA OCH BEKVÄMA KLÄDER

Det är viktigt att låta barnen få vara barn. Efter att många blivit mer uppmärksamma på passformen på barnkläder, framför allt trånga plagg för flickor, är det många som väljer funktionella och bekväma barnkläder som låter barnen leka och busa.

Leave a Reply

bookshelf