Kläder i större storlekar

Självklart varierar kvinnor i större storlekar lika mycket i utseende som kvinnor i mindre storlekar, det säger sig självt. Någon har rejäla muskulösa axlar medan någon annans axlar är nätta och sluttande, någon har en mycket markerad midja medan någon annan har en mer rak och pojkaktig figur.

Andra igen har långa magra ben medan någon annan har korta och stabbiga. Vidare finns de som har en riktigt fyllig byst medan andra igen har en liten näpen byst, eller har en rund putande rumpa men knappt några höfter att tala om medan andra igen har en platt rumpa men breda höfter. Vi är alla olika och det behöver vi både acceptera och ta hänsyn till. Det finns snygga trendiga kläder för alla, vi behöver bara hitta dem!

Våga prova

Har vi en större storlek är det extra viktigt att vi ser till att kläderna vi väljer sitter ordentligt, att de passar just precis vår kropp. Vi vill inte gå runt i missklädsamma tältliknande sjok bara för att våra kroppar råkar få plats i dem! Så våga prova många olika typer av kläder, först och främst för att se till så att du får rätt storlek men också för att se till så att plagget passar din kroppstyp.

Ta dig ordentligt med tid, slappna av och se det här som en investering i ditt eget välmående. Be eventuellt någon expedit om hjälp om du känner dig osäker, de finns i butiken för att hjälpa dig. Köper du kläder via nätet, på www.zizzi.se till exempel, är det ett bra tips att tänka ett varv extra kring vilka plagg du har där hemma som du känner dig extra snygg och bekväm i, har de något gemensamt, kanske är de i en viss modell, satsa i så fall på den. Tänk också på att det alltid går att returnera plagg.

Var ärlig

Hitta din egen stil genom att arbeta dig mot en basgarderob av neutrala plagg som kan kombineras sinsemellan och som du dessutom kan addera säsongsbetonade accessoarer till. Dessa accessoarer får gärna vara något extra, något som piggar upp och sticker ut!

Fundera över hurudant liv du lever och hurudana just dina behov är, bor du i en stad och arbetar på kontor ser dina klädbehov förstås annorlunda ut än om du bor på en gård och har friluftsliv både som arbete och intresse. Var ärlig mot dig själv, ”så här ser mitt liv ut och så här ser min kropp ut” och arbeta med det du har. Vet du med dig att ditt arbete gör att du behöver ha en klassisk stil med kavajer, klänningar och klackar så arbeta ut efter det. Se till att hitta en klänningsmodell som passar just din kroppsform och införskaffa flera stycken i olika färger. När du väl har den där basen uppstår inga klädkriser, du vet ju då att alla plagg du har i din garderob passar inte bara dig utan även de situationen de är tänkta att bäras i.

Det tar lite tid att hitta sin egen personliga stil men är väl värt besväret då tiden du lägger ner kommer att skänka dig stor glädje under resten av ditt liv.

Leave a Reply

bookshelf