Julmode för barn

Julen är en härlig tid och ett fint tillfälle att klä upp sig både för barn och vuxna. När det gäller barnen är det dock bra att tänka lite extra. Man vill ju gärna välja något, fint men samtidigt något som inte är allt för ömtåligt. Hur det än är så vill barn röra sig och att då vara iförd en klänning eller byxa som riskerar gå sönder efter en stunds framfart är inte speciellt populärt. I den här texten ska vi fördjupa oss i det härliga julmodet, både för de lite äldre barnen och de riktigt små. Idag finns massor med olika roliga alternativ ute i butikerna runt jul. Som förälder är det då lite svårt att veta vad man ska välja, man kan nästan känna sig överväldigad. Med några smarta hållpunkter i bakhuvudet blir dock valet mycket lättare och smidigare och du kommer att komma hem med något som både du och ditt barn gillar.

Jultröjans stora intåg

På senare år har den så kallade jultröjan blivit omåttligt populär. Vi har troligen influerats av USA och realitysåpor med julafton hemma hos kändisar och nu vill alla ha en egen jultröja. Fördelen med såna här tröjor för barn är att de ofta finns i bekväm jersey, de är lätta att kombinera med favoritbyxorna och de har roliga tryck som barn gillar. En nackdel kan vara att de är väldigt säsongsbetonade. Ofta används tröjan bara vid ett enda tillfälle, på julafton. Ett smartare alternativ kan då vara att investera i en tröja med ett lite mer diskret mönster. Man kan också satsa på att ta upp julens färger och på så sätt signalera jul. Det finns också mängder med roliga strumpbyxor för barn i olika juliga färger och mönster. Strumpbyxor är bekväma och tål att lekas i, något som passar bra för små julfirare. Vill man ändå satsa på en klänning eller skjorta och fluga ska man tänka mjuka och bekväma material. Undvik vassa spetskanter som skaver runt halsen eller allt för stela skjortor som inte sitter bekvämt på kroppen.

Julmode för de allra minsta

Som vi tidigare nämnde: töntig jultröja är riktigt hett. För de allra minsta finns mysiga alternativ till denna. Till exempel kan du hitta mjuka sparkdräkter och bodys med fina julmönster. Det finns också bodys med mönster av skjorta och slips som blir festliga till jul. Vill du verkligen gå hela vägen kan du och dina barn matcha varandra. Ofta finns kläder i liknande mönster eller färgställningar för både barn och vuxna. Att klä sig själv i en liknande röd klänning som sitt barn kan bli väldigt fint och enhetligt. Egentligen finns det inte så många regler runt julmodet. Plagg som är bekväma samtidigt som de känns festliga är den perfekta kombinationer. I sådana kan man både springa och leka och vänta andaktsfullt på tomten. Ett tips är att titta vad som finns ute i butikerna kring jul. Julkläder har verkligen en storhetstid nu och därför finns det massor med roligt att välja bland.

Leave a Reply

bookshelf