Funktionalitet och bekvämlighet präglar barnmodet

Att få på barn kläder kan vara en kamp och speciellt när det kommer till ytterkläder. För att slippa bråk och tjafs på morgonen innan du ska iväg och lämna barnet på förskolan eller skolan kan det vara bra att kompromissa. Det kan vara en bra idé att låta barnet bestämma något plagg själv. Exempelvis kanske barnet har något favoritplagg eller plagg med sitt favorittema som barnet väljer och du väljer ytterkläder. Barnet kanske är stormförtjust i Baby Yoda och har klädesplagg med Star Wars-tema. Du kan också muta barnet med nya kläder eller några andra produkter för att göra livet enklare. Du kan skaffa en uppsättning baby yoda merch till hen. Det kan vara en bra morot för barnet att klä sig på morgonen. Ett par nya snygga strumpor eller en nyckelring på väskan kan göra att barnet är mer medgörlig på morgonen. Det kan också vara en bra idé att shoppa tillsammans om barnet har blivit så stort att hen har massor med åsikter om kläder. Ibland har ni kanske samma åsikter och om andra plagg går åsikterna isär. Ibland får du välja dina strider och ge plats för barnets önskemål och klädval.

Modetrender för barn

Något som ofta präglar modetrenderna för barn är att plaggen är bekväma, funktionella och ger barnet en bra rörelsefrihet. När kläderna är snygga och funktionella är det optimalt för barnett och en optimal trend. En trend inom barnmode just nu är den sportiga stilen. Barn är oftast väldigt aktiva vilket gör den sportiga stilen passar perfekt för många barn. Att kunna springa, hoppa och dansa i sina kläder är aldrig ett problem i denna typ av kläder. För barn är det också trendigt att mixa det sportiga modet med mer vardagliga kläder. Det kan vara att ha en tunika över träningstightsen eller en sportigare topp till jeansen. Det finns många snygga tights för barn i sportiga stil och vanliga vardags tights. Det är allt från blommor till sprakande färger på tightsen som gäller.

Det kan uppstå microtrender på skolor

Småbarn är sällan brydda om modetrender eller vad kompisarna har på sig för kläder. Kläderna blir viktigare för barnet när de börjar skolan. Det är vanligt att små micro-trender florerar på vissa skolor. Klädstilen och trenderna kan se helt annorlunda ut i en skola i Kiruna jämfört med en skola i Göteborg. Det kan också ha mycket att göra med vilket klimat det är.

Leave a Reply

bookshelf