Förbered din familj för sommarsäsongen

Det är ännu bara vår men innan vi vet ordet av är sommaren här. Alla som har barn vet att ju bättre man är förberedd för en säsong desto roligare kan man som familj ha tillsammans. Detta stämmer inte minst in på sommaren!

Alla de dagar som ni kommer spendera på stranden, semesterorten eller i sommarstugan kräver sina förberedelser. Nedan listar vi smarta tips som ger dig och ditt barn en enklare sommar!

På stranden

Sällan är ett dopp i havet eller i sjön så lockande som på en varm sommardag. Som vanligt är det mycket packning som ska med. Leksaker, fikakorgen, parasoll och handdukar är bara några av alla de viktiga saker som packas ner. För att göra denna utflykt lite enklare kan vi tipsa om att förvara leksaker och parasoll i bilen, så behöver inte det bäras ut från bostaden vid varje tillfälle. Att klicka hem badlakan med personliga tryck är ett smart och roligt sätt att involvera barnen, om alla familjemedlemmar har ett badlakan med respektive namn på kan varje barn själv hämta sitt eget och sedan ansvara för det under strandvistelsen.

I staden

En stadssemester är aldrig fel, att turista i din egen hemstad eller upptäcka en ny är en utmärkt aktivitet att göra för hela familjen. För att vistelsen ska bli så härlig som möjligt kan det vara bra att införskaffa en resevagn, så att du som förälder slipper släpa runt på er vanliga kanske något mer otympliga vagn. Utöver det är det även bra att ladda ner olika typer av appar med kartfunktion som även tipsar om caféutbud och andra aktiviteter som exempelvis kulturevenemang. Sedan finns det även en hel del olika kampanjer på just kulturinstitutioner under sommartid, där det framförallt är anpassat till familjer och små besökare. Titta in på hemsidorna till de museum eller utställningar ni har planerat att besöka för att hitta de bästa erbjudandena.

På landet

Ska ni spendera era semesterveckor i sommarstugan? Ett härligt val som barnen säkerligen tycker är lika roligt som ni vuxna. Om sommarstugan ligger avlägset till är ett bra tips att införskaffa ett reseapotek med hjälpmedel som exempelvis febertermometer, alsolspritlösning och plåster om olyckan skulle vara framme. På detta sätt slipper ni onödiga turer till sjukvård och apotek och ni kan bibehålla er harmoniska semesterkänsla. För att aktivera dina barn de dagar när det är inomhusväder är olika sällskapsspel en bra idé att ha förberett. Blanda gärna olika kortspel med familjespel för att involvera hela familjen till en gemensam stund.

Till sist kan vi tipsa om att försöka behålla lugnet, vara ute i extra god tid och njuta av att spendera ett par veckor ihop som en hel familj. Det är ju faktiskt det som är viktigast både för dig och för barnen!

Leave a Reply

bookshelf