Begagnade barnkläder är på modet.

Begagnade barnkläder

Barnkläder är något som många föräldrar tycker är dyrt att inhandla. Barnmode har blivit en stor industri och branschen är en av de branscherna som vuxit mest inom e-handeln sedan 2006 när de flesta aktörerna startade sina nätbutiker. Hand i hand med den växande branschen har det även tillkommit butiker som säljer begagnade barnkläder. Det har blivit modernt att återanvända och återvinna och fler ser nyttan i att köpa begagnat. Miljöpåverkan minskar samtidigt som man kan få fina och kvalitativa kläder till en bråkdel av priset som de en gång kostat.

Märkeskläder till bra priser

I olika second-hand butiker eller barnbutiker som specialiserat sig på begagnat kan man hitta massor av fina fynd. Speciellt olika märkeskläder som håller hög kvalitet, finns att hitta till reducerade priser. Lokala initiativ kan underlätta för fyndletaren. På många orter arrangeras speciella barnloppis-dagar dit man kan åka och sälja eller köpa begagnade barnkläder och leksaker med mera. Även lokala loppis-sidor på till exempel Facebook har blivit ett populärt sätt att sälja och köpa. Barnkläder är en tacksam vara att sälja vidare, då barn ofta växer ur plaggen väldigt fort så de inte hinner slitas speciellt mycket innan de blir för små och kan säljas vidare.

Att behålla återförsäljningsvärdet

När det kommer till varor som overaller, skor, barnvagnar eller märkeskläder, så har många föräldrar börjat tänka på återförsäljningspriset. Man använder varorna sparsamt och tar hand om dem på ett sätt som möjliggör att man kan sälja dem vidare när man inte längre har behov av dem. Barnkläder av populära märken kan säljas nästan till nypris på grund av att de är så eftertraktade på marknaden. Dessutom har stora populära märken börjat med att ge ut sina tidigare kollektioner på nytt, så kallade ”memory lane” kollektioner, vilket i sin tur ökar värdet på begagnade plagg ytterligare då de åter igen finns att hitta även i nyproducerade kollektioner.

Leave a Reply

bookshelf